Vesti / Počinje 16. Srpski festival svetske muzike

Večerašnjim klupskim svirkama počinje 16. Srpski festival svetske muzike, koji će se održati u Gornjem Milanovcu od 19-23. aprila.


Prvog dana festivala, u petak 19. aprila na programu su dve klupske svirke. U kafeu Vir nastupiće Trio Grandioso Jazz Orchestra sa početkom u 21h, dok će u isto vreme u kafeu Korzo nastupiti bend Boja zvuka.


Drugog dana festivala, u subotu 20. aprila, sa početkom od 20 časova nastupiće kubanski bend Salsa Y Punto, pojačan sa tri muzičara iz Havane. Od 21 čas nas očekuje spoj tradicije i modernog, na nastupu grupe Vrelo. Iako prvobitno planirani za gradski trg, oba koncerta će se zbog loših vremenskih uslova održati u Domu kulture.


serbia music festival

Uvertira u kocerte drugog dana festivala, subota 20. april, biće prava poslastica za sve ljubitelje salse, ritmova i duha Havane, Kube i Kariba, Cuba in Milano.


U okviru Cuba in Milano planirane su sledeće aktivnosti:

- Od 12 do 14h upoznavanje Gornjeg Milanovca, obilazak Muzeja "Rudničko-takovskog kraja", Norveške kuće.

- Od 14h do 16h Havana Street - U Zanatskoj ulici, u kojoj su kafići Mozzart, Korzo, Servis, igraće se i plesati kao na ulicama Havane. Tu je i Chef Milutin Davidović, koji za posetioce festivala sprema kubanski ručak na šumadijski način.

- Havana ulicom voziće se i Cuban Taxi, svi zainteresovani mogu da se prijave na instagram stranici @salsamilano ukoliko žele da se voze odltajmerima.

- Od 16 do 17:30h u hali Breza održaće se Salsa radionica, koja će biti besplatna za sve učesnike. Radionicu drže lincencirani instruktori iz plesne škole Tocoloro Beograd.

- Od 19h do 20h, na platou ispred Doma kulture, očekuju Vas koreografije plesnih škola: Ritmos Del Mundo (NS), Tocoloro (BG), Klub Fiesta (BG), Salsa Kinepraktika (KG).

- Od 22h u kafeu Timok planirana je salsa žurka za kraj večeri, uz DJ Perinja iz AguaSalsers (BG).


U slučaju lošeg vremena lokacije najavljenih događaja će eventualno biti promenjene, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.


Dobrodošli u grad festival!
srpski festival svetske muzike
 
srpski festival svetske muzike
srpski festival svetske muzike
 
srpski festival svetske muzike
srpski festival svetske muzike
 

Serbia World Music Festival '24

Gornji Milanovac
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Mob: +381 (0)60 516 00 07
Mob: +381 (0)60 696 10 20

info@serbiamusicfestival.com
www.serbiamusicfestival.com

Svetska muzika u srcu Srbije