Bendovi

Pop in Jazz Trio
Pop in Jazz Trio izvodi obrade popularnih pesama u džez aranžmanima. Pop in Jazz Trio čine:


Iva Paunović – vokal
Nemanja Ristović – kontrabas
Aca Pejčić – klavijature


Tom R. Band
Žestok bluz!

Tom R. Band, moćni bluz trio, dolazi nam iz Mušjena i Vefsna u Norveškoj. Čine ga Tom-Roger Markås, vokal i gitara, Roger Svartvatn, bubnjevi i Jørn Ove Nygård bas. Ogromnu publiku imaju na festivalu ByfestVeko u Mušjenu. Uvek je puna kuća i sjajna atmosfera kada je Tom R. Band na sceni Barthbrygga.


Bluz rok maksimalnog kvaliteta!
Izvodeći pesme Džoa Bonamase, Voltera Trauta, Džona Majera, Viski Majersa, Keni Vejna, Brusa Springstina, i mnogih drugih, Tom R. Band iznova pokazuje vrhunski kvalitet. Tom R. Band zateže kaiševe – oni love u svetu bluz roka!


Žešći od drugih
Brz, snažan bluz rok, tihe, spore pesme koje smiruju, «Tougher than the Rest», kao Bruce Springsteen. «Lightning Bugs and Rain» – da li Vam to zvuči kao kišno vreme u Mušjenu? Viski Majers su posetili Toma Rodžera i kompaniju i napravili su pesmu o vremenu u Mušjenu, očigledno.


Slavni dani na Ruti 66
«Glory Days» i vožnja motorom na «Route 66», bluz-rok, rok američke istočne obale, «Walking the Dog», «Call Me the Breeze» i «Tennessee Whiskey»! O da, «Clouds on the Horizon», kao u Heavenly Love? Tom R. Band citira norveški bend Stage Dolls, «Still in Love», pre nego što duh Madi Vatersa stupi na scenu, «Hootchie Cootchie Man».
Tom-Roger Markås – vokal, gitara
Jørn Ove Nygård – bas
Roger Svartvatn – bubnjevifacebook.com/tomrband

Pop Hor Gornji Milanovac
Pop Hor iz Gornjeg Milanovca nastupiće u subotu 23. aprila na glavnoj sceni, na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu.


Pop Hor želi da dokaže da svako može da peva, bez audicija, bez nota, bez stresa, sa puno ljubavi i strasti prema muzici. Pevaju najlepše pesme ovog i "onog" vremena i uživaju u tome. Njihovi članovi su starosti od 7 do 77.


Pop Hor iz Gornjeg Milanovca, nastupiće zajedno sa horovima iz drugih gradova. Ne propustite njihov nesvakidašnji nastup!facebook.com/pophorgm
Zvonko Bogdan
Zvonko Bogdan je pevač tradiocionalne vojvođanske muzike. Pored toga što je poznat kao pevač, on je takođe i kompozitor, slikar, pesnik i džokej. Prepoznatljiv je i po svojim učtivim i džentlmenskim manirima. Njegove pesme nose mirise ravnice, prošlih dana, boemskog života, Dunava... One pevaju o ljubavi, konjima koji slobodno jure, ženama...


Zvonko Bogdan peva originalne i tradicionalne pesme (naročito one vezane za Bunjevce) uz pratnju tamburaškog orkestra.sr.wikipedia.org/zvonko_bogdan
Trond Y. & Friends
Trond Ytterbø frontmen čuvene norveške grupe Notodden Blues Band je bio među vodećim ličnostima bluz scene u Norveškoj sedamdesetih na ovamo. Učestvovao je i u osnivanju i uspostavljanju jednog od najvećeg i najpoznatijeg evropskog bluz festivala u svom rodnom gradu.


Do sada je nastupao nekoliko puta na Srpskom festivalu svetske muzike, sa raznim bendovima i postao pravi prijatelj festivala. Trond Ytterbø, veliki čovek, satkan od muzike, čovek koji voli Srbiju, Gornji Milanovac i naše ljude, ponovo je sa nama i svira za nas. Ne propustite negove nastupe na gradskom trgu i u Pub-u 1859!


Jon Ultvedt – klavijature / vokal
Trygve Strande – bas
Trond Ytterbø – gitara / vokal

Grupa 357 (Srbija)
Grupa 357 je osnovana 1996. Osnivač i lider grupe je Nikola Hadži Nikolić. Muzički pravac koji je karakterističan za grupu 357 je "krosover" ili mešavina svih pravaca.


Bend uglavnom čine bubanj, bas, dve gitare, dve trube i vokal, ali ne retko se pojavi i klavijatura.


Do sada je izašla u javnost sa deset autorskih albuma i preko 100 autorskih pesama. Navedimo samo neke koje su imale veliki uspeh kod publike: Cigane, Beograd, Dan Svetog Ilije, Sad, Znaš li ko te ljubi silno, Spremte se spremte, Jedna je Srbija, Na Gazimestanu, Hriste Bože, Tebe sam voleo, Tvoje Oči, Pesma za kraj sveta i mnoge druge. Takođe je veliki uspeh imao i njihov posebno tematski album Pesme Sa Severa sa koga se izdvajaju Dobro Znaj, Ponos Grada, Zakletva i druge sada već kultne stadionske numere.


Učestvovali su na promovisanju pravoslavlja kod omladine i održali stotine humanitarnih nastupa kako za najugroženije ljude i decu, tako i za kulturne i istorijske, verske spomenike, hramove i njihove obnove.facebook.com/357srbija
sr.wikipedia.org/sr/357

Nikola Vranjković
Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor i muzički producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma; "Crno Belo i Srebrno" 94', "Godina Sirotinjske Zabave" 96',"San koji srećan sanjas sam" 98' i "Ako imaš s kim i gde" 2005.


Njegov prvi samostalni album "Za ovde ili za poneti" izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu "Bremeplov" (2014) (sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor) i dvostruki album "Veronautika" (nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem Mrletom – Let3) u novembru 2017.


U Decembru 2019. izdaje trostruki živi album "Biološki minimum", snimljen na koncertu u Kombank dvorani u Beogradu.


Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album "Veronautika" je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine. Nikola Vranjković je dobitnik je nagrade "Strune od svetla" koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.


Uz Nikolu Vranjkovića, nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.


Saradjivao je sa velikim brojem izvođača iz regiona kao muzički producent, snimatelj i mix inženjer na koncertima: Bajaga i Instruktori (live mix eng.), Let3 (live mix eng i snimatelj na albumu "Bombardiranje Srbije i Čačka"}, Masimo Savić (live mix eng), Eyesburn (mixao album Foolcontrol), Darko Rundek (live mix eng), Darkwood Dub (live mix eng i snimatelj na albumima "Elektropionir " i "Život počinje u tridesetoj"), Goblini (snimatelj na albumima "U magnovenju" i "Recontra"), Orthodox Celts (live mix eng, producirao albume "A Moment like a longest day" i "One two five"), E-Play (producirao albume "E-Play", "Crime", "Drago mi je da smo se upoznali"' i "Obični ljudi ") Block Out (producent na albumu "Ako imaš s kim i gde", koproducent na albumima "Godina sirotinjske zabave" i "San koji srećan sanjaš sam"), Lika Kolorado (miksao album "Smiješ zaurlat"), itd…..


Nikola Vranjković – vokal, gitara
Vladan Božilović – bubnjevi
Miroslav Uzarević – bas
Danilo Ikodinovski – gitara
Milan Vučković – gitara
Ivan Zoranović – gitara, klavijaturefacebook.com/nikola.vranjkovic.official
youtube.com/user/nikolavranjkovic
WMC Serbia
Želja za očuvanjem tradicionalnog muzičkog nasleđa

Baviti se profesionalno muzikom u amaterskim kulturno umetničkom društvu znači pomerati granice, stalno otkrivati nešto novo, a sve to iz ljubavi prema muzici. U današnjem materijalnom svetu skoro nemoguće. Svirati i uživati bez sujete, učeći od drugih i sve spojiti u jedno.


WMC je društvo za proučavanje zvuka koje je osnovano sa osnovnom namerom da zaštiti našu tradicionalnu narodnu folklornu muziku. Članovi društva su uglavnom članovi i rukovodioci narodnih orkestara kulturno-umetničkih društava koji u razmeni iskustava i notnih, audio i video materijala upotpunjuju ličnu arhivu i unapređuju rad svojih orkestara. Veliku pomoć u radu društvo ima od katedre za etnomuzikologiju Fakulteta muzičkih umetnosti iz Beograda uz čiju podršku WMC organizuje rad, pri kulturno-umetničkim društvima u vidu edukacije u narodnoj muzici. Projekat je zamišljen tako da učenici koji završavaju osnovnu muzičku školu, svoje muziciranje nastave u organizaciji WMC odakle će, po želji, bili uključivani u rad kulturno-umetničkih društava. WMC se već duže vreme bavi snimanjem muzike i raspisom muzičkih aranžmana za koreografije čiji kvalitet tona i autentičnost izvođenja u potpunosti odgovara našoj folklornoj muzici. WMC se pored ostalog bavi i terenskim radom: prikupljanjem i proučavanjem folklorne građe, kostima i reparacijom i izradom tradicionalnih instrumenata.


WMC, kao nezavisna i nevladina inicijativa u kulturi i dalje će nastojati da svojim radom, kao i do sada, ostavi svoj doprinos na polju narodne i folklorne muzike.


Osnivač i organizator rada WMC je Aleksandar Smrekić.

 


Download sekcijaPoster festivala


Prijatelji festivala

Pratite nasTransform festival

Serbia World Music Festival '22

Gornji Milanovac
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Mob: +381 (0)60 516 00 07
Mob: +381 (0)60 696 10 20

info@serbiamusicfestival.com
www.serbiamusicfestival.com

Svetska muzika u srcu Srbije