Vesti

Završen 9. Srpski festival svetske muzike
24. april 2017.Pred prepunim gradskim trgom, koncertom Crvene jabuke, završen je 9. Srpski festival svetske muzike u Gornjem Milanovcu. Ove godine je u tri festivalska dana nastupilo više od 200 izvođača iz zemlje i inostranstva.


Uz poziv na novo druženje sledeće godine, na jubilarnom desetom festivalu, organizatori se zahvaljuju Opštini Gornji Milanovac kao pokrovitelju, privredi grada na pomoći, volonterima i publici koja je u velikom broju i ove godine ispratila festivalski program.


dobrodosli u grad festival

Treći dan festivala na trgu
22. april 2017.U Gornjem Milanovcu ovih dana odjekuju zvuci svetske muzike. Nakon Doma kulture, festival se seli na gradski trg. Sve je spremno, ostaje samo da uživamo u trećem danu Srpskog festivala svetske muzike.


U subotu 22. aprila celokupan program festivala odvijaće se na Trgu kneza Mihaila.


U 18:45h nastupaju pobednici mini gitarijade u Čačku, milanovački rok sastav Belo u boji. Nakon njih u 19:15h, nastupiće učesnici koji nastupaju na festivalu od njegovog osnivanja, Gipsy Aleksići. Njihov scenski nastup, virtuoznost na gitarama i kvalitet muzičkog predstavaljanja, retko koga mogu ostaviti ravnodušnim.


Od 20 časova na scenu izlaze Matis Klepen, Bratsberg Longhorns i Folklorni ansambl iz Norveške "Gransherad Spel- og Dansarlag". Matis Klepen, doktor džeza, čiji muzički izraz ide od nežnog povetarca do snažne oluje, nastupa zajedno sa legendarnim Bratsberg Longhornsima. Frontmen Longhornsa, Trond Ytterbø je jedna od vodećih ličnosti bluz scene u Norveškoj sedamdesetih na ovamo. Učestvovao je i u osnivanju i uspostavljanju jednog od najvećeg i najpoznatijeg evropskog bluz festivala u svom rodnom gradu. Nastup folklornog ansambla "Gransherad Spel- og Dansarlag", čija je energija i akrobatika podigla publiku na noge prvog dana festivala, treba doživeti.


Od 21:30 do 23:30h scenu preuzima legendarna pop rok grupa Crvena jabuka. Pet mladića, dva Dražena, Aljoša, Zlatko i Darko, je odlučilo svirati ljubavne pesme, a od nekoliko predloženih imena za naziv grupe preovladalo je to što je neko na probu doneo jabuku. Tako je u Sarajevu nastala grupa Crvena jabuka maja 1985. godine. Crvena jabuka je bila jedna od najuspešnijih i najplodnijih grupa u bivšoj Jugoslaviji. Objavili su više od 15 studijskih albuma i 4 albuma uživo. Nezaboravni koncerti širom sveta i njihova vrhunska muzika, najbolja su pozivnica da ne propustite ovaj događaj.


Dobrodošli u grad festival!


dobrodosli u grad festival

Kvalitetan program u Domu kulture
21. april 2017.Iako najavljen za gradski trg, zbog loših vremenskih uslova drugi dan Srpskog festivala svetske muzike biće održan u Domu kulture u Gornjem Milanovcu.


U petak 21. aprila posetioce festivala očekuje bogat program.


Od 18 časova u Modernoj galeriji Kulturnog centra biće održana muzička radionica Matisa Klepena doktora džez muzike. Njegov muzički izraz je širokog raspona od nežnog povetarca do snažne oluje. Klepen kombinuje razne muzičke stilove sa tradicijom i formira veoma zanimljiv zvuk.


Nakon muzičke radionice selimo se u Dom kulture.


Od 19 časova na programu je Hor i orkestar OŠ "Kralj Aleksandar I" iz Gornjeg Milanovca.


Nakon hora od 20 časova nastupa Nacionalni ansambl "Kolo" pevačka grupa i tradicionalni instrumenti.


U 21 čas nastupiće Braća Teofilovići, koji su prve večeri festivala ostavili izvanredan utisak na publiku.


Za 21:15h planirano je svečano otvaranje festivala.


Nakon otvaranja u 21:30h nastupiće orkestar Danijela. Uživaćemo uz zvuke trube trubačke princeze Danijele Veselinović i njenog orkestra. Publika će imati priliku da čuje izvođenje tradicionalnih trubačkih kompozicija, starogradske, rok, pop i džez hitove, upakovane u potpuno nove i neobične muzičke aranžmane.


Poslednji koncert večeras počinje u 22:15 kada na binu izlazi Grupa 357. Poznati beogradski sastav "357" je na muzičkoj sceni od 1996. godine i od tada do danas ređali su niz hit numera. Muzički pravac koji je karakterističan za grupu 357 je "krosover" ili mešavina svih pravaca. Dobrodošli u grad festival!


dobrodosli u grad festival

Sutra počinje 9. Srpski festival svetske muzike
19. april 2017.Deveti po redu Srpski festival svetske muzike održaće se od 20. do 23. aprila u centru Gornjeg Milanovca.


Prvog dana festivala, u četvrtak 20. aprila, posetioce očekuje bogat program.


U 18 časova održaće se Festivalski maskenbal u kome učestvuju mališani iz PU "Sunce". Zbog loših vremenskih uslova, maskenbal će se održati u Domu kulture.


Nakon toga u 19:45h u Domu kulture počinje "Veče tradicije". Nastupiće: Pevačka grupa "Crnućanka", KUD "Šumadija", Folklorni ansaml iz Norveške "Gransherad Spel- og Dansarlag" i Braća Teofilovići.


Nakon večeri tradicije program nastavljamo uz zvuke gitara. U klubu PUB 1859 nastupaju Luka i Džengi sa početkom u 21:30h.


Dobrodošli u grad festival.


dobrodosli u grad festival

Važno obaveštenje
15. april 2017.U slučaju lošeg vremena program festivala će biti održan u Domu kulture.


kisa

Oficijelno vozilo festivala
01. april 2017.Oficijelno vozilo festivala je novi Renault CLIO. Zahvaljujemo se našem sponzoru, kompaniji Jevtović-auto iz Čačka.


jevtovic-auto

Deveti Serbia World Music Festival
23. februar 2017.Deveti po redu festival će biti održan od 22. do 23. aprila 2017. godine u centru Gornjeg Milanovca. Pripremne aktivnosti za sam festival su u završnoj fazi.


Želja nam je da centar Gornjeg Milanovca, postane centar za stvaranje nove muzičke arene u kojoj nema granica u muzičkom izražavanju. Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo u centru Gornjeg Milanovca i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.


Pogledajte učesnike ovogodišnjeg festivala.


serbia world music festival

 


Download sekcijaPoster festivala


Prijatelji festivala

Pratite nas


Transform festival

Serbia World Music Festival '17

Gornji Milanovac
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Mob: +381 (0)60 516 00 07
Mob: +381 (0)60 696 10 20

info@serbiamusicfestival.com
www.serbiamusicfestival.com

Svetska muzika u srcu Srbije