Vesti

Peti dan festivala
23. april 2018.Četvrti dan festivala počeo je nastupom Luke i Džengija sa prijateljima. Nakon njih na scenu je stupio Terry Lehns iz Norveške u čijem bendu par članova već godinama dolazi u Milanovac i nastupa na festivalu. Potom su scenu zauzele legende roka, Riblja Čorba. Pred oko 4.000 posetilaca nizali su se hitovi stari i novi. Zvuci gitare odjekivali su celim gradom. Veče za pamćenje.


Peti dan festivala otvoriće najmlađi, mališani iz Predškolske ustanove "Sunce". Od 17 časova na programu je maskenbal, nastupiće i Hor PU "Sunce". Igramo i salsu. Nastupiće škole salse iz Čačka i Gornjeg Milanovca. Plesači su svih generacija. Imaćete priliku da uživate u ruedi. Rueda je formacija od dva ili više parova gde jedna osoba "viče" figuru i odigrava je, a ostali parovi igraju tu figuru.


Nakon toga od 19 časova možete uživati u koncertu Jelene Tomašević. Dobrodošli u grad festival!Opširnije


serbia music festival serbia music festival
Četvrti dan festivala
22. april 2018.Trećeg dana festivala na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu započeo je nastupom Gipsy Aleksića i pevačke grupe KUD "Šumadija" koji su sa nama svake godine od samog početka festivala. Nakon toga Bilja Krstić i Bistrik, čuvari tradicije, oduševili su sve posetioce. World music u pravom svetlu. Prelep koncert i prelepo veče u našem gradu.


Četvrti dan festivala, nedelja 22. april, otvoriće Luka i Džengi sa prijateljima, nastupom u 19 časova na gradskom trgu. Nakon njih, sa početkom od 20 časova nastupa Terry Lehns iz Norveške. Njihovo srce je u Irskoj, stopala čvrsto vezana za Notoden, a njihova muzička duša svuda gde ima dobrog ritma, bez obzira na muzički pravac. Vrhunski pevači i veliki broj muzičara koji menjaju instrumente za vreme koncerta prave specijalni miks koji je postao zaštitni znak benda.


Od 21 čas na gradskom trgu nastupiće legende roka Riblja Čorba. Jedna od najpopularnijih srpskih rok grupa izvešće svoje najveće hitove i napraviti rok spektakl za pamćenje. Specijalni gosti na njihovom koncertu su naši osnovci, hor OŠ "Kralj Aleksandar I", predvođeni Milošem Živkovićem. Zajedno sa Ribljom Čorbom izvešće pesmu "Pogledaj dom svoj anđele".Opširnije


serbia music festival serbia music festival
serbia music festival serbia music festival
Treći dan festivala
21. april 2018.Drugog dana festivala uživali smo u "Večeri tradicije" na kojoj su nastupili KUD "Šumadija", raspevani Norvežani i pevačke grupe "Takovski eho" i "Crnućanka". Nakon toga preselili smo se u PUB 1859 gde su "Vesele 80-te" imali svirku o kojoj će se pričati. Dupke pun PUB uživao je u domaćim rok hitovima 80-tih.


Treći dan festivala, subota 21. april, počinje nastupom Gipsy Aleksića sa gostima u 19 časova na gradskom trgu. Nakon njih nastupa pevačka grupa KUD "Šumadija" u 20 časova. Potom pravi world music spektakl. Od 20:30 na scenu stupaju Bilja Krstić i "Bistrik" orkestar. Nakon ovih koncerata selimo se u PUB 1859 gde od 22 časa nastupa Soulfull Quartet. Očekuje nas fanki / soul / džez svirka, a njima će se na nastupu pridružiti i bluzeri iz Norveške, tako da nas očekuje jedno nezaboravno veče. Sve je spremno za dobar provod i uživanje, samo vi nedostajete. Vidimo se večeras!Opširnije


serbia music festival serbia music festival
serbia music festival serbia music festival
Drugi dan festivala
20. april 2018.Prvi dan festivala obeležila je fenomalna predstava "Kafana na Balkanu" i potom svirka Luke, Džengija i Bože u PUB-1859. Koliko je "Kafana" oduševila publiku pokazuje aplauz na kraju predstave koji je trajao par minuta. Sve čestitke i zahvalnost učesnicima predstave.


Drugog dana festivala, petak 20. april, očekuje nas "Veče tradicije" u Domu kulture, koje je na programu od 19 časova. U okviru večeri tradicije nastupiće KUD "Šumadija", folklorni ansambl iz Norveške, pevačka grupa "Takovski eho" i pevačka grupa "Crnućanka". Potom se selimo u PUB 1859 da ludujemo uz "Vesele 80-te". Svirka počinje u 21:30h. Vidimo se večeras!Opširnije


serbia music festival serbia music festival
Počinje 10. festival
19. april 2018.Večeras počinje 10. Srpski festival svetske muzike. Od 19:30 časova u Domu kulture na programu je predstava "Kafana na Balkanu". Od 21:30 u PUB-u 1859 za vas nastupaju Luka, Džengi i Božo.


S obzirom da je u pitanju predstava, a ograničen broj mesta u Domu kulture, molimo sve zainteresovane sugrađane koji žele da dođu, da se jave na vreme Kulturnom centru i organizatoru festivala do 19h (telefon 060/516007) kako bi svoje mesto rezervisali.


serbia music festival serbia music festival
Deset godina je prošlo kao tren
18. april 2018.Te davne 2009-te godine snažan zemljotres je pogodio Italiju, Barak Obama je postao predsednik SAD, Milorad Čavić i vaterpolisti postali svetski prvaci u Rimu, košarkaši uzeli srebro u Poljskoj, Bugari već odavno ušli u Sofiju, a mi rešismo da napravimo Srpski festival svetske muzike...


Opširnije


serbia music festival
Promocija festivala na 40. Međunarodnom sajmu turizma
23. februar 2017.U petak 23. februara na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradi, na štandu Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac promovisali smo 10. Srpski festival svetske muzike.


U goste su nam došli učesnici ovogodišnjeg festivala Bilja Krstić, Miša Aleksić iz grupe Riblja Čorba, Braća Teofilović, Bora Dugić i pomogli nam da na lep i zanimljiv način najavimo festival. Goste su dočekali direktor festivala Slobodan Božović i tehnički direktor Aleksandar Raković.


Zahvaljujemo se svim gostima, učesnicima festivala i Turističkoj organizaciji opštine Gornji koji su nam pomogli da na lep način najavimo jubilarni 10. Srpski festival svetske muzike.


10. jubilarni Srpski festival svetske muzike održaće se od 19-23. aprila u Gornjem Milanovcu. Koncerti će se održavati na Gradskom trgu, Domu kulture, a klupske svirke u PUB-u 1859. Pored koncerata u okviru 10. Srpskog festivala svetske muzike biće odigrana pozorišna predstava "Kafana na balkanu". Posetioce festivala očekuje i dečiji maskenbal mališana PU "Sunce", već tradicionalni Jam Session, kao i muzičke radionice, seminari i druge prateće manifestacije.


Zahvaljujemo se svim gostima, učesnicima festivala i Turističkoj organizaciji opštine Gornji koji su nam pomogli da na lep način najavimo jubilarni 10. Srpski festival svetske muzike. Pozivamo vas da nas posetite da uživamo zajedno. Dobrodošli u Gornji Milanovac – dobrodošli u "Grad festival". 
 
Deseti Serbia World Music Festival
22. februar 2017.Deseti po redu festival će biti održan od 19. do 23. aprila 2018. godine u centru Gornjeg Milanovca. Pripremne aktivnosti za sam festival su u završnoj fazi.


Želja nam je da Gornji Milanovac, postane centar za stvaranje nove muzičke arene u kojoj nema granica u muzičkom izražavanju. Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo u centru Gornjeg Milanovca i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.


serbia world music festival

 


Download sekcijaPoster festivala


Prijatelji festivala

Pratite nas


Transform festival

Serbia World Music Festival '18

Gornji Milanovac
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Mob: +381 (0)60 516 00 07
Mob: +381 (0)60 696 10 20

info@serbiamusicfestival.com
www.serbiamusicfestival.com

Svetska muzika u srcu Srbije