Arhiva vesti

Peti dan festivala
23. april 2018.Četvrti dan festivala počeo je nastupom Luke i Džengija sa prijateljima. Nakon njih na scenu je stupio Terry Lehns iz Norveške u čijem bendu par članova već godinama dolazi u Milanovac i nastupa na festivalu. Potom su scenu zauzele legende roka, Riblja Čorba. Pred oko 4.000 posetilaca nizali su se hitovi stari i novi. Zvuci gitare odjekivali su celim gradom. Veče za pamćenje.


Peti dan festivala otvoriće najmlađi, mališani iz Predškolske ustanove "Sunce". Od 17 časova na programu je maskenbal, nastupiće i Hor PU "Sunce". Igramo i salsu. Nastupiće škole salse iz Čačka i Gornjeg Milanovca. Plesači su svih generacija. Imaćete priliku da uživate u ruedi. Rueda je formacija od dva ili više parova gde jedna osoba "viče" figuru i odigrava je, a ostali parovi igraju tu figuru.


Nakon toga od 19 časova možete uživati u koncertu Jelene Tomašević. Dobrodošli u grad festival!Opširnije


serbia music festival serbia music festival
Četvrti dan festivala
22. april 2018.Trećeg dana festivala na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu započeo je nastupom Gipsy Aleksića i pevačke grupe KUD "Šumadija" koji su sa nama svake godine od samog početka festivala. Nakon toga Bilja Krstić i Bistrik, čuvari tradicije, oduševili su sve posetioce. World music u pravom svetlu. Prelep koncert i prelepo veče u našem gradu.


Četvrti dan festivala, nedelja 22. april, otvoriće Luka i Džengi sa prijateljima, nastupom u 19 časova na gradskom trgu. Nakon njih, sa početkom od 20 časova nastupa Terry Lehns iz Norveške. Njihovo srce je u Irskoj, stopala čvrsto vezana za Notoden, a njihova muzička duša svuda gde ima dobrog ritma, bez obzira na muzički pravac. Vrhunski pevači i veliki broj muzičara koji menjaju instrumente za vreme koncerta prave specijalni miks koji je postao zaštitni znak benda.


Od 21 čas na gradskom trgu nastupiće legende roka Riblja Čorba. Jedna od najpopularnijih srpskih rok grupa izvešće svoje najveće hitove i napraviti rok spektakl za pamćenje. Specijalni gosti na njihovom koncertu su naši osnovci, hor OŠ "Kralj Aleksandar I", predvođeni Milošem Živkovićem. Zajedno sa Ribljom Čorbom izvešće pesmu "Pogledaj dom svoj anđele".Opširnije


serbia music festival serbia music festival
serbia music festival serbia music festival
Treći dan festivala
21. april 2018.Drugog dana festivala uživali smo u "Večeri tradicije" na kojoj su nastupili KUD "Šumadija", raspevani Norvežani i pevačke grupe "Takovski eho" i "Crnućanka". Nakon toga preselili smo se u PUB 1859 gde su "Vesele 80-te" imali svirku o kojoj će se pričati. Dupke pun PUB uživao je u domaćim rok hitovima 80-tih.


Treći dan festivala, subota 21. april, počinje nastupom Gipsy Aleksića sa gostima u 19 časova na gradskom trgu. Nakon njih nastupa pevačka grupa KUD "Šumadija" u 20 časova. Potom pravi world music spektakl. Od 20:30 na scenu stupaju Bilja Krstić i "Bistrik" orkestar. Nakon ovih koncerata selimo se u PUB 1859 gde od 22 časa nastupa Soulfull Quartet. Očekuje nas fanki / soul / džez svirka, a njima će se na nastupu pridružiti i bluzeri iz Norveške, tako da nas očekuje jedno nezaboravno veče. Sve je spremno za dobar provod i uživanje, samo vi nedostajete. Vidimo se večeras!Opširnije


serbia music festival serbia music festival
serbia music festival serbia music festival
Drugi dan festivala
20. april 2018.Prvi dan festivala obeležila je fenomalna predstava "Kafana na Balkanu" i potom svirka Luke, Džengija i Bože u PUB-1859. Koliko je "Kafana" oduševila publiku pokazuje aplauz na kraju predstave koji je trajao par minuta. Sve čestitke i zahvalnost učesnicima predstave.


Drugog dana festivala, petak 20. april, očekuje nas "Veče tradicije" u Domu kulture, koje je na programu od 19 časova. U okviru večeri tradicije nastupiće KUD "Šumadija", folklorni ansambl iz Norveške, pevačka grupa "Takovski eho" i pevačka grupa "Crnućanka". Potom se selimo u PUB 1859 da ludujemo uz "Vesele 80-te". Svirka počinje u 21:30h. Vidimo se večeras!Opširnije


serbia music festival serbia music festival
Počinje 10. festival
19. april 2018.Večeras počinje 10. Srpski festival svetske muzike. Od 19:30 časova u Domu kulture na programu je predstava "Kafana na Balkanu". Od 21:30 u PUB-u 1859 za vas nastupaju Luka, Džengi i Božo.


S obzirom da je u pitanju predstava, a ograničen broj mesta u Domu kulture, molimo sve zainteresovane sugrađane koji žele da dođu, da se jave na vreme Kulturnom centru i organizatoru festivala do 19h (telefon 060/516007) kako bi svoje mesto rezervisali.


serbia music festival serbia music festival
Deset godina je prošlo kao tren
18. april 2018.Te davne 2009-te godine snažan zemljotres je pogodio Italiju, Barak Obama je postao predsednik SAD, Milorad Čavić i vaterpolisti postali svetski prvaci u Rimu, košarkaši uzeli srebro u Poljskoj, Bugari već odavno ušli u Sofiju, a mi rešismo da napravimo Srpski festival svetske muzike...


Opširnije


serbia music festival
Promocija festivala na 40. Međunarodnom sajmu turizma
23. februar 2017.U petak 23. februara na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradi, na štandu Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac promovisali smo 10. Srpski festival svetske muzike.


U goste su nam došli učesnici ovogodišnjeg festivala Bilja Krstić, Miša Aleksić iz grupe Riblja Čorba, Braća Teofilović, Bora Dugić i pomogli nam da na lep i zanimljiv način najavimo festival. Goste su dočekali direktor festivala Slobodan Božović i tehnički direktor Aleksandar Raković.


Zahvaljujemo se svim gostima, učesnicima festivala i Turističkoj organizaciji opštine Gornji koji su nam pomogli da na lep način najavimo jubilarni 10. Srpski festival svetske muzike.


10. jubilarni Srpski festival svetske muzike održaće se od 19-23. aprila u Gornjem Milanovcu. Koncerti će se održavati na Gradskom trgu, Domu kulture, a klupske svirke u PUB-u 1859. Pored koncerata u okviru 10. Srpskog festivala svetske muzike biće odigrana pozorišna predstava "Kafana na balkanu". Posetioce festivala očekuje i dečiji maskenbal mališana PU "Sunce", već tradicionalni Jam Session, kao i muzičke radionice, seminari i druge prateće manifestacije.


Zahvaljujemo se svim gostima, učesnicima festivala i Turističkoj organizaciji opštine Gornji koji su nam pomogli da na lep način najavimo jubilarni 10. Srpski festival svetske muzike. Pozivamo vas da nas posetite da uživamo zajedno. Dobrodošli u Gornji Milanovac – dobrodošli u "Grad festival". 
 
Deseti Serbia World Music Festival
22. februar 2017.Deseti po redu festival će biti održan od 19. do 23. aprila 2018. godine u centru Gornjeg Milanovca. Pripremne aktivnosti za sam festival su u završnoj fazi.


Želja nam je da Gornji Milanovac, postane centar za stvaranje nove muzičke arene u kojoj nema granica u muzičkom izražavanju. Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo u centru Gornjeg Milanovca i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.


serbia world music festival
Završen 9. Srpski festival svetske muzike
24. april 2017.Pred prepunim gradskim trgom, koncertom Crvene jabuke, završen je 9. Srpski festival svetske muzike u Gornjem Milanovcu. Ove godine je u tri festivalska dana nastupilo više od 200 izvođača iz zemlje i inostranstva.


Uz poziv na novo druženje sledeće godine, na jubilarnom desetom festivalu, organizatori se zahvaljuju Opštini Gornji Milanovac kao pokrovitelju, privredi grada na pomoći, volonterima i publici koja je u velikom broju i ove godine ispratila festivalski program.


dobrodosli u grad festival

Treći dan festivala na trgu
22. april 2017.U Gornjem Milanovcu ovih dana odjekuju zvuci svetske muzike. Nakon Doma kulture, festival se seli na gradski trg. Sve je spremno, ostaje samo da uživamo u trećem danu Srpskog festivala svetske muzike.


U subotu 22. aprila celokupan program festivala odvijaće se na Trgu kneza Mihaila.


U 18:45h nastupaju pobednici mini gitarijade u Čačku, milanovački rok sastav Belo u boji. Nakon njih u 19:15h, nastupiće učesnici koji nastupaju na festivalu od njegovog osnivanja, Gipsy Aleksići. Njihov scenski nastup, virtuoznost na gitarama i kvalitet muzičkog predstavaljanja, retko koga mogu ostaviti ravnodušnim.


Od 20 časova na scenu izlaze Matis Klepen, Bratsberg Longhorns i Folklorni ansambl iz Norveške "Gransherad Spel- og Dansarlag". Matis Klepen, doktor džeza, čiji muzički izraz ide od nežnog povetarca do snažne oluje, nastupa zajedno sa legendarnim Bratsberg Longhornsima. Frontmen Longhornsa, Trond Ytterbø je jedna od vodećih ličnosti bluz scene u Norveškoj sedamdesetih na ovamo. Učestvovao je i u osnivanju i uspostavljanju jednog od najvećeg i najpoznatijeg evropskog bluz festivala u svom rodnom gradu. Nastup folklornog ansambla "Gransherad Spel- og Dansarlag", čija je energija i akrobatika podigla publiku na noge prvog dana festivala, treba doživeti.


Od 21:30 do 23:30h scenu preuzima legendarna pop rok grupa Crvena jabuka. Pet mladića, dva Dražena, Aljoša, Zlatko i Darko, je odlučilo svirati ljubavne pesme, a od nekoliko predloženih imena za naziv grupe preovladalo je to što je neko na probu doneo jabuku. Tako je u Sarajevu nastala grupa Crvena jabuka maja 1985. godine. Crvena jabuka je bila jedna od najuspešnijih i najplodnijih grupa u bivšoj Jugoslaviji. Objavili su više od 15 studijskih albuma i 4 albuma uživo. Nezaboravni koncerti širom sveta i njihova vrhunska muzika, najbolja su pozivnica da ne propustite ovaj događaj.


Dobrodošli u grad festival!


dobrodosli u grad festival

Kvalitetan program u Domu kulture
21. april 2017.Iako najavljen za gradski trg, zbog loših vremenskih uslova drugi dan Srpskog festivala svetske muzike biće održan u Domu kulture u Gornjem Milanovcu.


U petak 21. aprila posetioce festivala očekuje bogat program.


Od 18 časova u Modernoj galeriji Kulturnog centra biće održana muzička radionica Matisa Klepena doktora džez muzike. Njegov muzički izraz je širokog raspona od nežnog povetarca do snažne oluje. Klepen kombinuje razne muzičke stilove sa tradicijom i formira veoma zanimljiv zvuk.


Nakon muzičke radionice selimo se u Dom kulture.


Od 19 časova na programu je Hor i orkestar OŠ "Kralj Aleksandar I" iz Gornjeg Milanovca.


Nakon hora od 20 časova nastupa Nacionalni ansambl "Kolo" pevačka grupa i tradicionalni instrumenti.


U 21 čas nastupiće Braća Teofilovići, koji su prve večeri festivala ostavili izvanredan utisak na publiku.


Za 21:15h planirano je svečano otvaranje festivala.


Nakon otvaranja u 21:30h nastupiće orkestar Danijela. Uživaćemo uz zvuke trube trubačke princeze Danijele Veselinović i njenog orkestra. Publika će imati priliku da čuje izvođenje tradicionalnih trubačkih kompozicija, starogradske, rok, pop i džez hitove, upakovane u potpuno nove i neobične muzičke aranžmane.


Poslednji koncert večeras počinje u 22:15 kada na binu izlazi Grupa 357. Poznati beogradski sastav "357" je na muzičkoj sceni od 1996. godine i od tada do danas ređali su niz hit numera. Muzički pravac koji je karakterističan za grupu 357 je "krosover" ili mešavina svih pravaca. Dobrodošli u grad festival!


dobrodosli u grad festival

Sutra počinje 9. Srpski festival svetske muzike
19. april 2017.Deveti po redu Srpski festival svetske muzike održaće se od 20. do 23. aprila u centru Gornjeg Milanovca.


Prvog dana festivala, u četvrtak 20. aprila, posetioce očekuje bogat program.


U 18 časova održaće se Festivalski maskenbal u kome učestvuju mališani iz PU "Sunce". Zbog loših vremenskih uslova, maskenbal će se održati u Domu kulture.


Nakon toga u 19:45h u Domu kulture počinje "Veče tradicije". Nastupiće: Pevačka grupa "Crnućanka", KUD "Šumadija", Folklorni ansaml iz Norveške "Gransherad Spel- og Dansarlag" i Braća Teofilovići.


Nakon večeri tradicije program nastavljamo uz zvuke gitara. U klubu PUB 1859 nastupaju Luka i Džengi sa početkom u 21:30h.


Dobrodošli u grad festival.


dobrodosli u grad festival

Važno obaveštenje
15. april 2017.U slučaju lošeg vremena program festivala će biti održan u Domu kulture.


kisa

Oficijelno vozilo festivala
01. april 2017.Oficijelno vozilo festivala je novi Renault CLIO. Zahvaljujemo se našem sponzoru, kompaniji Jevtović-auto iz Čačka.


jevtovic-auto

Deveti Serbia World Music Festival
23. februar 2017.Deveti po redu festival će biti održan od 22. do 23. aprila 2017. godine u centru Gornjeg Milanovca. Pripremne aktivnosti za sam festival su u završnoj fazi.


Želja nam je da centar Gornjeg Milanovca, postane centar za stvaranje nove muzičke arene u kojoj nema granica u muzičkom izražavanju. Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo u centru Gornjeg Milanovca i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.


Pogledajte učesnike ovogodišnjeg festivala.


serbia world music festival
Večeras koncert grupe Van Gogh
07. maj 2016.Zbog lošeg vremena, koncert grupe Van Gogh, u okviru osmog "Srpskog festivala svetske muzike" pomeren je za subotu 07. maj, sa početkom od 20 časova.


Koncert će biti održan na Trgu Kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu. Ulaz je slobodan za sve posetioce. Specijalni gost na koncertu je Dejan Petrović.


serbia world music festival
Večerašnji koncerti u Domu kulture, Van Gogh u subotu
02. maj 2016.Večerašnji program Srpskog festivala svetske muzike održaće se u Domu kulture, umesto na Trgu Kneza Mihaila. Ponovo je loše vreme izmenilo planove organizatora.


Program festivala počinje u 19:15h nastupom Gipsy Aleksića. Nakon njih na scenu stupaju Bratsberg Longhorns sa početkom u 20:30h. Norveški bend Bratsberg Longhorns izvodi svoju muziku, bluz, R&B, pa čak i irsku muziku interpretiranu na originalan način. Tri člana benda su godinama nastupali sa legendarnim Džeremijem Spenserom iz grupe Fleetwood Mac.


Koncert grupe Van Gogh pomeren je za subotu 07. maj sa početkom od 20h, na Trgu Kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu.


serbia world music festival
Prvi dan festivala u Domu kulture
30. april 2016.Zbog najave lošeg vremena za sutra (01. maj), svi koncerti prvog dana Srpskog festivala svetske muzike biće održani u Domu kulture u Gornjem Milanovcu.


Program će se održati po već najavljenoj satnici:

19:30-20:00h    KUD "Šumadija" sa gostima
20:00-21:15h    Divanhana
21:15-21:30      Otvaranje festivala
21:30-23:00      Garavi Sokak


serbia world music festival
Počinje 8. Srpski festival svetske muzike
22. april 2016.Večeras, 22. aprila, počinje osmi Srpski festival svetske muzike. Nastupiće hor Svartlamon Hardkor, sa gostima: Jovan Pavlović (harmonika), Danijela Veselinović (truba)...


Opširnije


serbia music festival
Oficijelno vozilo festivala
12. april 2015.Oficijelno vozilo festivala je Renault Megane IV. Zahvaljujemo se našem sponzoru, kompaniji Jevtović-auto iz Čačka.


jevtovic-auto

jevtovic-auto    jevtovic-auto

jevtovic-auto    jevtovic-auto

Druženje i posle festivala
09. april 2016.U utorak 3. maja u kafiću Modesti Blejz nastavljamo druženje sa učesnicima festivala. Sa početkom u 20 časova, nastupiće norveški bluzeri, Bratsberg Longhorns. Longhornsi će svirati svoju muziku, R&B, kao i irsku muziku interpretiranu na originalan način.


Dođite da osetimo duh sedamdesetih. Ulaz je slobodan.


serbia world music festival
SWMF '16 - Izvođači
29. mart 2016.


Na osmom Srpskom festivalu svetske muzike, koji se ove godine održava 22. aprila u Domu kulture i 1-2. maja u centru Gornjeg Milanovca, nastupiće sledeći izvođači:


Petak 22. april 2016.


Hor "Svartlamon Hardkor" , Norveška
gosti: Jovan Pavlović (harmonika) / Danijela Veselinović (truba)Nedelja 01. maj 2016.


Kud Šumadija, Srbija
Divanhana , BIH
Garavi Sokak, SrbijaPonedeljak 02. maj 2016.


Gipsy Aleksići, Srbija
Bratsberg Longhorns, Norveška

Van Gogh / gost: Dejan Petrović, SrbijaKompletan program sa satnicom, možete pogledati ovde.

Opis bendova koji nastupaju, možete pogledati na ovoj stranici.


serbia world music festivalOsmi Serbia World Music Festival
19. mart 2016.Osmi po redu festival će biti održan 22. aprila i 01-02. maja 2016. godine u centru Gornjeg Milanovca. Pripremne aktivnosti za sam festival su u završnoj fazi.


Želja nam je da centar Gornjeg Milanovca, postane centar za stvaranje nove muzičke arene u kojoj nema granica u muzičkom izražavanju. Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo, ovog puta u centru Gornjeg Milanovca i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.


serbia world music festival
Sevdah s jeseni
18. mart 2016.


Muzički festival "Sevdah s jeseni", 29.09. - 01.10.2016, Gornji Milanovac, u organizaciji Udruženja ljubitelja kulture "Kreč"


Transform - Trondheim World Festival
09. oktobar 2015.


Srpski festival svetske muzike uspostavio je saradnju sa poznatim festivalom Transform - Trondheim World Festival.
Transform - Trondheim World Festival se održava jednom godišnje u Trondhajmu, trećem po veličini gradu Norveške...


Opširnije


transform festival
Rastem sa festivalom
21. april 2014.


Serbia World Music Festival misli i na svoje najmlađe posetioce. U prodaji su majice u veličinama 6, 8 i 10, sa natpisom "Rastem sa festivalom". Majice se mogu kupiti na štandu u centru Gornjeg Milanovca. Mogu se kupiti u festivalskom prostoru za vreme trajanja festivala, po ceni od 300 dinara.


Pored ovih majica u prodaji su i festivalske majice u beloj boji za odrasle, po ceni od 400 dinara. Majice su urađene u veličinama S, M, L, XL, XXL.


Količina majica je ograničena.


       
   
Oficijelno vozilo festivala
09. april 2015.Oficijelno vozilo festivala je automobil Reno Captur.


televizija telemark
TV Telemark medijski pokrovitelj festivala
07. mart 2015.Od ove godine, TV Telemark je medijski pokrovitelj Srpskog festivala svetske muzike. Planirano je postavljanje festivalskog studija, gde bi učesnici festivala bili intervjuisani, emitovale se reportaže i slično. Opširnije u narednim vestima.


televizija telemark
SWMF '16 - Izvođači
02. mart 2015.


Na sedmom Srpskom festivalu svetske muzike, koji se ove godine održava od 22. do 24. aprila u centru Gornjeg Milanovca, nastupiće sledeći izvođači:


Sreda 22. april 2015.


Etno Jazz sastav Mine Matijašević, Srbija
Kud Šumadija, Srbija
Otvaranje festivala
Sanja Ilić i Balkanika, SrbijaČetvrtak 23. april 2015.


Sergej Ćetković, SrbijaPetak 24. april 2015.


Gipsy Aleksići, Srbija
Tutti World Music Orchestra, Norveška

Vlatko Stefanovski, MakedonijaKompletan program sa satnicom, možete pogledati ovde.

Opis bendova koji nastupaju, možete pogledati na ovoj stranici.


serbia world music festivalLegende iz milanovačke Ciganmale
01. mart 2015.U susret sedmom "Srpskom festivalu svetske muzike" rešili smo da vas podsetimo na muzičare iz Gornjeg Milanovca koji su ostavili neizbrisiv trag u svetu muzike.


Opširnije


serbia music festival
Dva koncerta grupe Resiliens
27. april 2014.


Kilden (Izvor) je ime kluba u Norveškoj koji je mesto okupljanja za sve ljude dobre volje, bez obzira na ekonomski stalež, ili dosadašnje obrazovanje. Ideja kluba je da se omogući pozitivan lični razvoj kroz učešće u kreativnoj zajednici.


Resiliens je muzička radionica u Kildenu. Tu ljudi mogu da ostvare svoje snove. Resiliens je muzička porodica u kojoj, radost, sloboda, učenje i inspiracija čine glavne sastojke saradnje, zajedništva i dobrih osećanja. Orkestar Resilines čine ljudi sa specijanim potrebama koji dokazuju da je muzika i lek i terapija. Njihov repertoar je šarolik, od njihovog materijala, preko bluza do pop muzike. U njihovoj muzičkoj radionici se stvaraju vrhunski muzičari.


To su i dokazali na dva nastupa u samo dva dana u Gornjem Milanovcu. Prve večeri 6-og po redu Srpskog festivala svetske muzike, u utorak 22. aprila 2014. godine, na Trgu Kneza Mihaila u samom centru Gornjeg Milanovca svojim šarolikim repertoarom Resiliens je razgalio festivalsku publiku. Gornji Milanovac ih je prihvatio sa oduševljenjem.


U četvrtak 24. aprila Resiliens je održao drugi koncert u kući srpsko-norveškog prijateljstva (Norveškoj kući). Ovaj koncert je za razliku od prvog održan u intimnoj i veoma prijateljskoj atmosferi, s obzirom da sala Noreške kuće može da primi oko 150 posetilaca. Članovi grupe Resiliens su briljirali. Osim zajedničkog repertoara, svaki član orkestra je izveo numeru po izboru. Bilo je i radosti i smeha, ali i suza, jer je njihova muzika kod svih probudila iskrene emocije. Koncertu su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac gospodin Miroslav Milovanović, kao i direktor Kulturnog centra Gornjeg Milanovca Dragan Arsić, predsednik odbora festivala, gospodin Olav Goberg, direktor festvala Slobodan Božović, kao i direktorka škole za decu ometenu u razvoju u okviru Resiliens programa iz Norveške. Tom prilikom su razmenjeni prigodni pokloni.


resiliens resiliens resiliens
resiliens resiliens resiliens
resiliens resiliens resiliens
resiliens resiliens resiliens
Tirsdagsbandet – poslednji koncert van Norveške
11. jul 2013.


U petak 5. jula, prve večeri Srpskog festivala svetske muzike 2013, pored Nottoden Bluz benda iz Norveške nastupio je i norveški bend Tirsdagsbandet. Njihov polučasovni koncert izmamio je simpatije i već su posle prvih tonova osvojili srca festivalske publike. Oko 3.000 posetilaca festivala pozdravilo je njihov nastup gromoglasnim aplauzom.


Odmah za njima nastupio je Nottoden blues band iz Norveške. Fantastičan nastup Norvežana, uz odličnu rasvetu i celokupnu scenu, oduševio je isprva uzdržanu publiku. Koncert za pamćenje. Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, predsednik odbora festivala, Olav Goberg, direktor Turističke organizacije Gornjeg Milanovca, Mira Mirković i direktor festivala, Slobodan Božović su nakon ovih koncerata zvanično su otvorili festival.


Do koncerta grupe Tirsdagsbandet je došlo usled saradnje projekta Srpskog festivala svetske muzike i projekta 'Pomoć roditeljima dece ometene u razvoju'. Članovi benda Tirsdagsbandet imaju ovakve probleme, a ovaj nastup je bio poseban, jer su najavili da im je ovo poslednji nastup van Norveške.


Članovi grupe Tirsdagsbandet su prilikom boravka na festivalu u Takovu i Gornjem Milanovcu posetili uduženje slabovidih iz Gornjeg Milanovca, a potom je predsednik opštine Gornji Milanovac, gospodin Milisav Mirković organizovao prijem za članove grupe Tirdagsbandet u zgradi opštine Gornji Milanovac i zahvalio im se na gostovanju na Srpskom festivalu svetske muzike. Tom prilikom su članovi benda i predsednik opštine razmenili prigodne poklone.


tirsdags bandet tirsdags bandet tirsdags bandet
Izmena programa festivala
21. april 2014.


Zbog nepovoljnih vremenskih uslova najavljenih za sredu 23. april, koncert Dejana Petrovića i Big Benda u okviru Srpskog festivala svetske muzike, na Gradskom trgu u Gornjem Milanovcu, biće održan u utorak 22. aprila sa početkom u 22:00 časa.


Kompletan program festivala možete pogledati ovde. Sve ostale informacije vezane za program festivala mozete dobiti na našem sajtu.


serbia music festival
Rastem sa festivalom
16. april 2014.


Serbia World Music Festival misli i na svoje najmlađe posetioce. U prodaji su majice u veličinama 4,6 i 8, sa natpisom "Rastem sa festivalom". Majice se mogu kupiti na štandu u centru Gornjeg Milanovca, ili rezervisati na broj telefona +381 (0)60 516 00 07. Mogu se kupiti u festivalskom prostoru za vreme trajanja festivala, po ceni od 300 dinara.


Pored ovih majica u prodaji su i festivalske majice u beloj boji za odrasle, po ceni od 400 dinara. Majice su urađene u veličinama S, M, L, XL, XXL.


Količina majica je ograničena.


       
Legende iz milanovačke Ciganmale
15. april 2014.U susret šestom "Srpskom festivalu svetske muzike" rešili smo da vas podsetimo na muzičare iz Gornjeg Milanovca koji su ostavili neizbrisiv trag u svetu muzike.


Opširnije


serbia music festival
SWMF '16 - Izvođači
08. april 2014.


Na šestom Srpskom festivalu svetske muzike, koji se ove godine održava od 22. do 23. aprila u centru Gornjeg Milanovca, nastupiće sledeći izvođači:


Utorak 22. april 2014.


Kud Šumadija, Srbija
Gispy Aleksići, Srbija
Vasil Hadžimanov Bend sa gostima (Brankica Vasić Vasilisa, Đurađ Đuričić), Srbija


Sreda 23. april 2014.


Smoke Shakers, Makedonija
Resiliens, Norveška

Dejan Petrović Big Bend, Srbija


Kompletan program sa satnicom, možete pogledati ovde.

Opis bendova koji nastupaju, možete pogledati na ovoj stranici.


serbia world music festivalŠesti Serbia World Music Festival
07. april 2014.Za razliku od prethodnih, ovogodišnji festival će biti održan 22-23. aprila 2014. godine u centru Gornjeg Milanovca. Pripremne aktivnosti za sam festival su u završnoj fazi.


Želja nam je da centar Gornjeg Milanovca, postane centar za stvaranje nove muzičke arene u kojoj nema granica u muzičkom izražavanju. Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo, ovog puta u centru Gornjeg Milanovca i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.


serbia world music festival
Koncert u ponedeljak
07. jul 2013.


Drugo veče festivala svetske muzike u Takovu je nažalost moralo biti otkazano zbog loših vremenskih prilika. Jaka kiša, praćena vetrom, koja je juče pala, natopila je vodom strujomere i strujne priključke. Iako je bina natkrivena, vetar je kišu skretao na binu, tako da je usred tonske probe voda natopila LED ekran i drugu opremu koja se nalazi na bini.


U ponedeljak 8. jula, sa početkom u 21h, održaće se koncert Harisa Džinovića. Ulaznice prodate u pretprodaji važe za sutrašnji koncert. Nastupi grupa Vrelo i Vladimir Stanković kvintet neće biti održani.

Otkazani večerašnji koncerti
06. jul 2013.


Obaveštavamo vas da je zbog loših vremenskih prilika, večerašnji program festivala u Takovu otkazan do daljnjeg.


Detaljnije informacije uskoro.Prvi dan festivala
06. jul 2013.


Završen je prvi dan Srpskog festivala svetske muzike. Takovo se ponovo pokazalo kao idealno mesto za održavanje festivala. Fantastičan pejzaž, organizovan i uređen festivalski prostor, kvalitetna produkcija i ono najbitnije, muzika, učinili su da posetioci uživaju u prvom danu festivala. U tome ih nije mogla sprečiti ni kiša koja je, na svu sreću, kratko trajala.


Najpre su na scenu izašli Gipsy Aleksići u 19h, koji već tradicionalno otvaraju festival. Nakon petnaest minuta svirke, usledio je prekid zbog kiše. Publika je zaklon pronašla ispod velikih suncobrana, koji se nalaze na prostoru festivala. Prekid je trajao 20 minuta, a potom su Aleksići nastavili koncert. Posle njih je nastupio orkestar KUD Šumadija.


               

Zatim je usledio nastup grupe Tirsdagsbandet koja je pobrala simpatije festivalske publike. Oko 21:00h nastupio je Nottoden blues band iz Norveške. Fantastičan nastup Norvežana, uz odličnu rasvetu i celokupnu scenu, oduševio je isprva uzdržanu publiku. Koncert za pamćenje.


Oko 22h ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, predsednik odbora festivala, Olav Goberg, direktor Turističke organizacije Gornjeg Milanovca, Mira Mirković i direktor festivala, Slobodan Božović zvanično su otvorili festival.


               

Ubrzo su zatim na binu izašli i gosti prve večeri festivala, grupa Legende. Publika nije štedela dlanove. Zajedno sa Legendama pevala je njihove najveće hitove. Koncert se završio iza ponoći.


Prvog dana festival je posetilo oko 1500 posetilaca. Osim mnogobrojne domaće publike, imali smo goste iz Norveške i Holandije. Zahvaljujemo se svim posetiocima i izvođačima prvog dana festivala.


               

Drugog dana festivala nastupiće Vladimir Stanković kvintet od 20:15h, grupa Vrelo od 21:00h, a potom gost druge večeri festivala Haris Džinović od 22:00h. Od ponoći nastupa Teatar DUR, što je ujedno i poslednji koncert festivala.


Karte se mogu kupiti na ulazu u festivalski prostor. Cena karte je 250 dinara. Obezbeđena su mesta za sedenje, za goste festivala, starije osobe i osobe sa invaliditetom. Na prostoru festivala moguće je kupiti hranu i piće. U prodaji su i festivalske majice koje možete kupiti na štandovima "GM Optimist-a" i Turističke organizacije Gornjeg Milanovca.


Pozovite sve koje poznajete i dođite da se družimo večeras u Takovu.

Vidimo se u Takovu
05. jul 2013.


Takovo će večeras biti pozornica petog po redu Srpskog festivala svetske muzike. Sve je spremno za večerašnje koncerte.


Festival počinje od 19 časova nastupom Gipsy Aleksića i orkestra KUD "Šumadija". U 20h nastupa Tirsdagsbandet (Norveška), a od 20:30h Notodden Blues Band (Norveška). Svečano otvaranje je planirano za 21:30h, nakon koga će u 21:45h nastupiti gosti prve večeri festivala grupa "Legende".


Nastup norveškog benda Tirsdagsbandet, koji ćemo večeras imati priliku da slušamo, jeste rezultat saradnje našeg i projekta "Pomoć roditeljima dece ometene u razvoju". Članovi benda Tirsdagsbandet takođe imaju takve probleme, a biće interesantno da ih čujemo i s' obzirom da su najavili da im je ovo poslednji nastup van Norveške.


Svečano otvaranje festivala uveličaće ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, kao i predsednik odbora Udruženja "Srpski festival", gospodin Olav Goberg, predstavnici Opštine i Turističke organizacije Gornji Milanovac.


Za dobru organizaciju festivala pobrinuće se i veliki broj volontera iz udruženja "GM optimist" i službe JKP Gornji Milanovac, kao i mnogobrojni redari angažovani u festivalskom parking servisu. Izuzetno zahtevnu scensku tehničku produkciju realizovaće producentska kuća "Stage System" iz Gornjeg Milanovca.


Karte se mogu kupiti na ulazu u festivalski prostor. Obezbeđena su mesta za sedenje, za goste festivala, starije osobe i osobe sa invaliditetom. Na prostoru festivala moguće je kupiti hranu i piće.


Vidimo se u Takovu!

Rastem sa festivalom
04. jul 2013.


Serbia World Music Festival misli i na svoje najmlađe posetioce. U prodaji su majice u veličinama 4,6 i 8, sa natpisom "Rastem sa festivalom". Majice se mogu rezervisati na štandu u centru Gornjeg Milanovca, ili na broj telefona +381 (0)60 516 00 07. Mogu se kupiti u festivalskom prostoru za vreme trajanja festivala, po ceni od 250 dinara.


Pored ovih majica u prodaji su i festivalske majice u beloj boji za odrasle, po ceni od 400 dinara. Majice su urađene u veličinama S, M, L, XL, XXL.


Količina majica je ograničena.


           
Pripreme za festival
03. jul 2013.


Ostalo je još samo dva dana do početka festivala. Organizacione i tehničke pripreme se privode kraju. Bina u Takovu, na kojoj će se održavati koncerti, je postavljena i polako dobija festivalski izgled. Sam festivalski prostor je ograđen.


U centru Gornjeg Milanovca postavljen je LED ekran koji promoviše festival. Ispred njega nalazi štand na kome možete dobiti flajere i ostali promotivni materijal, kupiti karte i majice. Na štandu su volonteri GM Optimist-a, koji nam i ove godine pomažu u pripremi i realizaciji festivala. Gradom kruži, vidno obeleženo festivalsko vozilo.


Sutra u Gornji Milanovac stižu gosti iz Norveške, Nottoden Blues Band i Tirsdagsbandet sa prijateljima. Vidimo se u Takovu.


               
               
               
               
               
Ulaznice za festival
03. jul 2013.


Ulaznice za festival se mogu kupiti na gradskom bazenu u Gornjem Milanovcu, na štandu u centru grada, u festivalskom vozilu, ili nas možete kontaktirati na telefon +381 (0)60 516 00 07. Cena karte je 250 dinara.


Karte je moguće kupiti i prilikom samog ulaska na festivalski prostor.


Ovako izgleda ulaznica za ovogodišnji festival:


Zvanično pivo festivala
02. jul 2013.


Zvanično pivo Serbia World Music Festivala 2013 je Lav pivo kompanije Carlsberg.

SWMF '13 - Izvođači
13. maj 2013.


Na petom Srpskom festivalu svetske muzike, koji se ove godine održava od 5. do 6. jula, nastupiće sledeći izvođači:


Petak 05. jul 2013.


Gispy Aleksići i Kud Šumadija sa gostima, Srbija
Tirsdagsbandet, Norveška
Notodden Blues Band, Norveška
Legende, Srbija - gost festivala


Subota 06. jul 2013.


Vladimir Stanković kvintet, Srbija
Vrelo, Srbija
Haris Džinović, Srbija - gost festivala

Teatar DUR, Srbija


Kompletan program sa satnicom, možete pogledati ovde.

serbia world music festivalPeti Serbia World Music Festival
02. februar 2013.


serbia world music festival


Za razliku od prethodnih, ovogodišnji festival će biti održan prvog vikenda jula, tačnije 5-6. jula 2013. godine.


Započeta je izrada radne verzije programa, budžeta, kontaktiranje izvođača, planiranje pratećih sadržaja i mnoge druge aktivnosti.


I ove godine će u organizaciju, pored Udruženja "Srpski Festival", biti uključene: Opština Gornji Milanovac sa svojim institucijama i ustanovama, Turistička organizacija Gornjeg Milanovca, milanovačke i druge kompanije i veliki broj volontera i prijatelja festivala.


Šaljite nam vaše fotografije i video zapise sa prethodnih festivala da se podsetimo se kako je sve izgledalo i zašto je danas jedna od asocijacija na Takovo i Gornji Milanovac upravo Serbia World Music Festival.


Pozivamo vas da i ove godine dođete da se družimo u prelepom ambijentu Takova i uživamo u vrhunskoj muzici naših i stranih bendova.

SWMF '12 - Video
02. oktobar 2012.


Dodali smo video zapise sa Serbia World Music Festivala 2012 na naš sajt. Video zapise sa ovogodišnjeg i prethodnih festivala možete pogledati u sekciji video.


Šaljite nam vaše video zapise i fotografije sa festivala, odabrane ćemo postaviti na naš sajt.

Fotografije sa festivala
13. avgust 2012.


Dodali smo fotografije sa Serbia World Music Festivala 2012 na naš sajt. Fotografije možete pogledati u sekciji Foto. Sortirane su hronološki, po danima festvala.


Autor fotografija je zvanični fotograf festivala Ivana Botić,
http://www.facebook.com/IvanaBoticPhotography.


Uskoro ćemo dodati i video snimke sa ovogodišnjeg festivala.

Završen Serbia World Music Festival 2012
06. avgust 2012.


Završen je četvrti Serbia World Music Festival. Za dva dana, festival je zabeležio posetu preko 7.000 ljudi. Imali smo goste iz gotovo svih delova Evrope: Štutgarta, Osla, Londona, Moskve, Beča.


Idealno vreme, kvalitetni izvođači, dobro raspoloženje i zadovoljni posetioci su obeležili vikend koji je iza nas.


Drugog dana festivala u okviru matinea nastupio je bend Teatar dur. Svojim obradama poznatih svetskih i domaćih hitova dobro su "zagrejali" festivalsku publiku. Nakon njih nastupio je norveški bend Resjemheia.


Posle inspirativnih Norvežana na scenu stupa Van Gogh i diže na noge sve prisutne. Fantastična svirka, raspoloženi izvođači i publika, prelepi, akustični ambijent Takova učinili su ovaj koncert nezaboravnim i na lep način zatvorili program ovogodišnjeg festivala.


Organizacija festivala je funkcionisala besprekorno. Posebno su se istakli volonteri organizacije "GM Optimist" i članovi Karate kluba "Do Kan".


Zahvaljujemo se svima koji su bili deo ovog festivala i doprineli da on bude dobro pripremljen i još bolje realizovan.


Veliku zahvalnost dugujemo i svim posetiocima, bez kojih ovaj festival ne bi bio to što jeste.


               
             Volonteri
06. avgust 2012.


Veliku zahvalnost dugujemo našim volonterima koji su kao i prethodnih i ove godine pomogli u organizaciji Serbia World Music Festivala.


Posebno su se istakli volonteri GM Optimista koji su danima vredno radili i doprineli podizanju kvaliteta festivala. Pre početka samog festivala delili su flajere i ostali promotivni materijal, pomogli su prilikom podizanja festivalskog prostora, a za vreme festivala pomogli u organizaciji parkinga, postavili štand na kome su posetioci mogli da kupe festivalske majice i dobiju informacije vezane za festival, a nakon koncerata uređivali festivalski prostor. I prve i druge večeri, zahvaljujući "optimistima", samo desetak minuta nakon završetka programa, na prostoru gde se održavao festival nije bilo ni jednog jedinog papirića.


Pored njih, zahvaljujemo se i članovima Karate kluba "Do Kan" iz Gornjeg Milanovca koji su obavljali redarske dužnosti, kontrolisali ulazak u festivalski prostor i pomogli u mnogim drugim aktivnostima.


               
             
Prvi dan festivala
05. avgust 2012.


Završen je prvi dan festivala SWMF u Takovu. Prelep i lepo uređen prostor, dobro vreme, vrhunska muzika učinili su da svi posetioci uživaju u prvom danu festivala.


Najpre su na scenu izašli Gipsy Aleksići, posle kojih je nastupila francuska grupa La Bande A Balk. Usledio je nastup KUD Šumadija, a potom grupa Odjila. Oko 22h predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i predsednik odbora festivala Olav Goberg zvanično su otvorili festival.


Ubrzo zatim na binu izlazi Zvonko Bogdan i osvaja festivalsku publiku. Koncert se završio iza ponoći. Nakon njega svoj program izvelo je KUD iz Slovenije.


Prvog dana festival je posetilo 3000 posetilaca. Imali smo goste iz svih delova Evrope: Štutgarta, Londona, Moskve, Beča, Osla.


Drugog dana očekuju nas nastupi Teatra Dur od 19h, grupe Resjemheia iz Norveške u 20:30h i grupe Van Gogh od 22h.


Na festivalski prostor nije dozvoljeno unositi hranu i piće. Na samom festivalu postoje štandovi sa pićem i brzom hranom "Easy" iz Gornjeg Milanovca.


Pozovite sve koje poznajete i dođite da se družimo večeras u Takovu.


               
               
Pripreme za festival
02. avgust 2012.


Ostalo je još samo dva dana do početka festivala. Organizacione i tehničke pripreme se privode kraju. Bina na kojoj će se održavati koncerti je postavljena i polako dobija festivalski izgled.


U četvrtak 02. avgusta i u petak 03. avgusta od 19h u centru Gornjeg Milanovca biće parkirano vozilo festivala. Tu možete kupiti ulaznice za festival, festivalske majice i dobiti flajere i ostali promotivni materijal. Vozilo će biti vidno obeleženo.


               
               
               
Rastem sa festivalom
01. avgust 2012.


Serbia World Music Festival misli i na svoje najmlađe posetioce. U prodaji su majice za uzrast do 5 godina, sa natpisom "Rastem sa festivalom". Majice se mogu kupiti u četvrtak i petak u centru Gornjeg Milanovca na pultu SWMF, kao i na festivalskom prostoru u vreme trajanja festivala po veoma povoljnoj ceni od 250 dinara.


Pored ovih majica u prodaji su i crvene i crne festivalske majice po ceni od 300 dinara. Količina majica je ograničena.


Manekeni festivala Vićo, Ogi i Slobo, napravili su mini modnu reviju specijalno za posetioce našeg sajta.

     
Zvanično pivo festivala
31. jul 2012.


Zvanično pivo Serbia World Music Festivala 2012 je Lav pivo kompanije Carlsberg.

Novi bendovi na festivalu
31. jul 2012.


Na otvaranju festivala u subotu 4. avgusta sa početkom u 19h, pored već najavljenih Gipsy Aleksića i KUD Šumadija, nastupiće i francuska grupa La Bande a Balk. La Bande a Balk je grupa osnovana 2008. godine, koja izvodi melodije iz Rumunije, Bugarske, Srbije, Grčke, Makedonije…


U nedelju 5. avgusta sa početkom u 19 časova u okviru matine-a nastupiće grupa Teatar dur iz Srbije.

Poziv za volontere
25. jul 2012.


Kao i prethodne dve godine za organizaciju volonterskog dela festivala muzike u Takovu zadužena je nevladina organizacija "GM Optimist".


Ovo je idealna prilika da učestvujete u organizaciji velikog muzičkog događaja, ali isto tako i da uživate zajedno sa nama i steknete nove prijatelje. Volonteri će biti uključeni u razne segmente manifestacije: pomoć u organizaciji parkinga, bekstejdža, uređenje festivalskog prostora, prihvatanje i sprovođenje osoba sa invaliditetom do mesta rezervisanog za njih, info pult, pomaganje u promotivnim aktivnostima i slično.


Pozivamo sve zainteresovane volontere, koji bi da daju svoj doprinos festivalu da nam se jave putem facebook grupe www.facebook.com/groups/130486658589/, putem e-mail adrese gmoptimist@gmail.com, ili na telefon +381 (0)64 2074 258.

Ulaznice za festival
17. jul 2012.


Ulaznice za festival možete nabaviti na gradskom bazenu u Gornjem Milanovcu, u sendvič-baru "Zvonce" (preko puta Tehničke škole), ili nas možete kontaktirati na telefon +381 (0)60 516 00 07.


Karte je moguće kupiti i prilikom samog ulaska na festival.Ovako izgleda ulaznica za ovogodišnji festival:


Poziv na festival
09. jul 2012.


Tri udruženja građana "Serbia World Music Festival", "GM Optimist" i udruženje "Za moderan Milanovac", shodno organizaciji, pozivaju sve građane sa invaliditetom na ovogodišnji Serbia World Music Festival.


Za sve praktične informacije javite se na telefon 063 133 55 33.

Koncert iznenađenja
13. april 2012.


Koncert iznenađenja više nije tajna. Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je juče svoje učešće na festivalu potvrdio Zvonko Bogdan. On će na festivalu nastupiti u subotu 4. avgusta.

Serbia World Music Festival - Svetska muzika u srcu Srbije

SWMF 2012
03. januar 2012.


Zakazan je datum ovogodišnjeg festivala. Serbia World Music Festival 2012 biće održan od četvrtog do petog avgusta.


Pripremili smo veliki broj iznenađenja za vas. Vidimo se u Takovu.


Video i fotografije sa SWMF '11
03. januar 2012.


Dragi naši festivalci, evo nas ponovo posle duže pauze.


Dodali smo na naš sajt video zapise sa festivala 2011. Novi video materijal, kao i video zapise sa prethodnih festivala, možete pogledati ovde.


Fotografije sa prethodnih festivala pogledajte ovde.


Pratite nas i dalje. Vaš SWMF.
 


Download sekcija


Prijatelji festivala

Pratite nas


Transform festival

Serbia World Music Festival '19

Gornji Milanovac
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Mob: +381 (0)60 516 00 07
Mob: +381 (0)60 696 10 20

info@serbiamusicfestival.com
www.serbiamusicfestival.com

Svetska muzika u srcu Srbije